Խուսափեք մարմնի տհաճ հոտից, չափավորեք ձեր սննդակարգում այս 15 մթերքները

Հոտառությունը մարդկային զգայարաններից մեկն է: Կարծիք կա նույնիսկ, որ ամուսինները միմյանց հոտառությամբ են ընտրում, և մեր ընդունած սնունդը ուղղակիորեն կապված է մարմնի արձակած հոտի հետ: EmterTrain-ը պարզաբանում է, թե որ մթերքներն են «մեղավոր» մոր մարմնի տհաճ հոտի համար:

 

 

 

 

Լոլիկ

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ուղիղ կապ կա լոլիկի և մեր մարմնի քրտնարտադրության միջև, այնպես որ չափավոր օգտագործեք այս մթերքը:

Կաթնամթերք

Հարավարևելյան Ասիայի բնակիչները և ամերիկյան հնդկացիները չեն կարողանում մարսել լակտոզը, որի համար անհրաժեշտ է լակտազ կոչվող մարսողական ֆերմենտը: Մոլորակի մյուս բնակիչների մոտ ևս պատահում է օրգանիզմում այդ ֆերմենտի նվազում, որի հետևանքով առաջանում են գազեր, փքվածություն: Ովքեր հեշտությամբ են մասրում կաթնամթերքը, նրանք կարող են օգտագործել այն:

Ձուկ

Ձուկը պարունակում է վիտամին A, կան որոշ ձկներ, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ խոլին՝ վիտամին B4, որը քրտինքին ձկնահոտ է հաղորդում:

Կաղամբ

Բրոկոլին, ծաղկակաղամբը և նույնիսկ սովորական կաղամբը, բացի շատ օգտակար կալիումից և հակաօքսիդանտներից, պարունակում են նաև ծծումբ, որի տհաճ հոտը կարող է պահպանվել ուտելուց մի քանի ժամ հետո նույնիսկ:

Դուրիան

Այս էկզոտիկ միրգը շատ համեղ է և անհավանական տհաճ հոտ ունի: Այն օգտակար նյութերի իսկական պահուստ է, սակայն եթե մերկ ձեռքերով կպչեք այդ մրգին, մի քանի օր շարունակ ձեռքերից այդ հոտը չի անցնի: Մի շարք երկրներում ընդունված չէ հասարակական վայրերում ուտել այս միրգը:

Բջջանյութով հարուստ մթերքներ

Հացահատիկային շիլաները, ցորենի թեփը, ընկույզը շատ օգտակար են, սակայն մեծ քանակությունը գազեր են առաջացնում: Հարկավոր է դրանց օգտագործմանը զուգահեռ շատ հեղուկ խմել:

Չիլի պղպեղ, սխտոր, սոխ

Այս մթերքները օրգանիզմում կուտակում են նյութեր, որոնք արդյունքում արտազատվում են քրտինքի և թոքերի միջոցով:

Ծնեբեկ

Ցածր կալիորիականություն ունեցող այս մթերքը փոխում է քրտնքի հոտը և մեզի հոտը բորբոքային է դարձնում:

Կարմիր միս

Շաբաթական երկու անգամից ավելի մսի օգտագործումը բացասաբար է ազդում մարմնի հոտի վրա:

Ալկոհոլ

Օրգանիզմը ալկոհոլը որպես թույն է ընկալում և անմիջապես վերածում է քացախաթթվի, որն էլ դառնում է տհաճ հոտի պատճառ:

Շաղգամ և բողկ

Այս մթերքները հատկապես բացասաբար են ազդում բերանի հոտի վրա:

Թեյ և սուրճ

Չորացնում են բերանի խոռոչը, արդյունքում մանրէները բազմանում են, և տհաճ հոտ տարածում: Դրանք կարելի է փոխարինել կանաչ թեյով:

Կարրի, քիմոն

Այս համեմունքները մի քանի օր շարունակ քրտնքի մեջ պահպանում են սուր հոտը: դրանք կարելի է փոխարինել կոճապղպեղով:

Ոլոռ

Ոլոռի արձակած տհաճ հոտը չեզոքացնելու համար ճաշը պատրաստելուց առաջ այն թրջեք 8 ժամ:

Ծխախոտ

Ծխախոտը փոխում է օրգանիզմի ֆիզիոլագիական բնական գործընթացները, ինչ հետևանքով ծխողներն ավելի շատ են քրտնում, քան չծխողները:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Ինչ են անում կնոջ ընկերքը ծննդաբերությունից հետո. բժիշկները դա գաղտնի են պահում
Ահա, թե ինչու Չինաստանում չեն հիվանդանում կրծքի քաղցկեղով. պատճառը մթերքն է, որը մենք օգտակար ենք համարում…
Դուք կզարմանաք, թե ինչ դուրս կգա ձեր աղիներից. սա կերեք 3 օր ընթրիքին
Աշխարհի ամենահամեղ թխվածքաբլիթը. սա անպայման փորձել է պետք
Անձնական փորձ. Ինչպես 2 շաբաթում նիհարեցի 8 կգ
Ահա, թե ովքեր են աշխարհի 6 ամենահարուստ հայերը
Կլիմաքսի նախանշանները ճանաչելով՝ կարելի է հետաձգել այն․ ահա, թե ինչին պետք է ուշադրություն դարձնեք
Եղունգներիս սոդա քսեցի և տրորեցի, մի քանի րոպեից անհավատալին տեղի ունեցավ․ էժան և արդյունավետ
Լավաշով համեղ ռուլետներ. միջուկի 20 տարբերակ

Վերջին լուրեր

Որքա՞ն պետք է քայլել կամ վազել, որպեսզի օգտագործված սննդի կալորիաներն արագ այրվեն. ԱՂՅՈՒՍԱԿ
Հումորասե՞ր ես, թե՞ ձանձրալի. 7 ճշգրիտ հարց, որ կպարզեն հումորի զգացման ձեր մակարդակը
Ինչպես բուժել երակների վարիկոզ լայնացումը լոլիկով
4 վարժություն, որոնք կօգնեն Ձեզ պահպանել հիշողությունն ու տրամաբանությունը մինչև խոր ծերություն
Հարուստ մարդիկ երբեք չեն գնում ԱՅՍ 6 բաները. դու ևս մի՛ գնիր․․․
Սննդամթերքի 8 համադրումներ, որոնք կօգնեն ձեզ արագ նիհարել
Եթե նա քեզ խնդրում է անել այս 7 բաները, անհապաղ հեռացիր նրանից
Ազատվեք կնճիռներից մեկ գիշերում
Ինչպես պատրաստել «Ժենգյալով հաց»