Խուսափեք մարմնի տհաճ հոտից, չափավորեք ձեր սննդակարգում այս 15 մթերքները

Հոտառությունը մարդկային զգայարաններից մեկն է: Կարծիք կա նույնիսկ, որ ամուսինները միմյանց հոտառությամբ են ընտրում, և մեր ընդունած սնունդը ուղղակիորեն կապված է մարմնի արձակած հոտի հետ: EmterTrain-ը պարզաբանում է, թե որ մթերքներն են «մեղավոր» մոր մարմնի տհաճ հոտի համար:

 

 

 

 

Լոլիկ

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ուղիղ կապ կա լոլիկի և մեր մարմնի քրտնարտադրության միջև, այնպես որ չափավոր օգտագործեք այս մթերքը:

Կաթնամթերք

Հարավարևելյան Ասիայի բնակիչները և ամերիկյան հնդկացիները չեն կարողանում մարսել լակտոզը, որի համար անհրաժեշտ է լակտազ կոչվող մարսողական ֆերմենտը: Մոլորակի մյուս բնակիչների մոտ ևս պատահում է օրգանիզմում այդ ֆերմենտի նվազում, որի հետևանքով առաջանում են գազեր, փքվածություն: Ովքեր հեշտությամբ են մասրում կաթնամթերքը, նրանք կարող են օգտագործել այն:

Ձուկ

Ձուկը պարունակում է վիտամին A, կան որոշ ձկներ, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ խոլին՝ վիտամին B4, որը քրտինքին ձկնահոտ է հաղորդում:

Կաղամբ

Բրոկոլին, ծաղկակաղամբը և նույնիսկ սովորական կաղամբը, բացի շատ օգտակար կալիումից և հակաօքսիդանտներից, պարունակում են նաև ծծումբ, որի տհաճ հոտը կարող է պահպանվել ուտելուց մի քանի ժամ հետո նույնիսկ:

Դուրիան

Այս էկզոտիկ միրգը շատ համեղ է և անհավանական տհաճ հոտ ունի: Այն օգտակար նյութերի իսկական պահուստ է, սակայն եթե մերկ ձեռքերով կպչեք այդ մրգին, մի քանի օր շարունակ ձեռքերից այդ հոտը չի անցնի: Մի շարք երկրներում ընդունված չէ հասարակական վայրերում ուտել այս միրգը:

Բջջանյութով հարուստ մթերքներ

Հացահատիկային շիլաները, ցորենի թեփը, ընկույզը շատ օգտակար են, սակայն մեծ քանակությունը գազեր են առաջացնում: Հարկավոր է դրանց օգտագործմանը զուգահեռ շատ հեղուկ խմել:

Չիլի պղպեղ, սխտոր, սոխ

Այս մթերքները օրգանիզմում կուտակում են նյութեր, որոնք արդյունքում արտազատվում են քրտինքի և թոքերի միջոցով:

Ծնեբեկ

Ցածր կալիորիականություն ունեցող այս մթերքը փոխում է քրտնքի հոտը և մեզի հոտը բորբոքային է դարձնում:

Կարմիր միս

Շաբաթական երկու անգամից ավելի մսի օգտագործումը բացասաբար է ազդում մարմնի հոտի վրա:

Ալկոհոլ

Օրգանիզմը ալկոհոլը որպես թույն է ընկալում և անմիջապես վերածում է քացախաթթվի, որն էլ դառնում է տհաճ հոտի պատճառ:

Շաղգամ և բողկ

Այս մթերքները հատկապես բացասաբար են ազդում բերանի հոտի վրա:

Թեյ և սուրճ

Չորացնում են բերանի խոռոչը, արդյունքում մանրէները բազմանում են, և տհաճ հոտ տարածում: Դրանք կարելի է փոխարինել կանաչ թեյով:

Կարրի, քիմոն

Այս համեմունքները մի քանի օր շարունակ քրտնքի մեջ պահպանում են սուր հոտը: դրանք կարելի է փոխարինել կոճապղպեղով:

Ոլոռ

Ոլոռի արձակած տհաճ հոտը չեզոքացնելու համար ճաշը պատրաստելուց առաջ այն թրջեք 8 ժամ:

Ծխախոտ

Ծխախոտը փոխում է օրգանիզմի ֆիզիոլագիական բնական գործընթացները, ինչ հետևանքով ծխողներն ավելի շատ են քրտնում, քան չծխողները:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

8 սովորական իրեր, որոնք մենք այնպես չենք օգտագործում, ինչպես նկատի է ունեցել արտադրողը
Կրծկալների 8 գաղտնի հնարքներ, որոնց մասին գիտեն շատ քիչ աղջիկներ
Փեսացուն հարսանեկան արարողության ժամանակ ասաց, որ ուրիշին է սիրում, և հարսնացուն նրան շնորհակալ եղավ․ ահա, թե ինչու․․․
Ոճաբանը չի լսում աղջկան և ամեն դեպքում կտրում է նրա մազերը. ահա թե ինչ է դրանից ստացվում
Կենդանակերպի 6 նշան, ում բարությունից օգտվում են շրջապատի մարդիկ
Եթե դուք ձեր օրն առանց արևածաղկի սերմերի չեք պատկերացնում, ապա անպայման պետք է սա իմանաք
Վաճառքի է հանվել Շառլ Ազնավուրի առանձնատունը եւ ձիթենիների այգին (լուսանկարներ)
Սեպտեմբերի 17-ին օդի ջերմաստիճանը կբարձրանա՝ հասնելով…
Թեստ. Եկե՛ք ստուգենք Ձեր կրթական մակարդակը

Վերջին լուրեր

Երևակայության ողջ կախարդանքը 19-ամյա թվային լուսանկարչի նկարներում
Իրականություն դարձած երևակայություն. ինչի է ընդունակ ֆոտոշոփի կախարդանքը
Ինչ նշաններով է կարելի ճանաչել դավաճանությունը. մարդիկ կիսվել են անձնական փորձով
Շորտեր զուգագուլպայի վրայից և էլի մի քանի բաներ, որոնք նյարդայնացնում են տղամարդկանց
Կնոջ արտաքինի թերություններ, որոնք տղամարդիկ չեն էլ նկատում
Ֆրիտատա կամ ձվածեղ իտալական ձևով
Շոկոլադե տորթ, որը պատրաստվում է առանց ջեռոցի. արագ, պարզ ու հասանելի
Չոր մա՞շկ ունեք, մազերը թափվո՞ւմ են, ուրեմն այս նյութը հենց Ձեզ համար է
Սոս Ջանիբեկյանն ու Մադոննա Հարությունյանը բաժանվել են