Խոհարարական գաղտնիքներ, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի

 

 

 

 

 

 

1. Եթե ճիշտ ժամանակին չեք հասցրել հավաքել արգանակի վերին շերտում առաջացող փրփուրը, կարող եք կաթսայի մեջ մեկ բաժակ սառը ջուր լցնել: Այդ դեպքում փրփուրը կբարձրանա վերև, և դուք կարող եք հեռացնել այն:

2. Հավի արգանակի մեջ ոչ մի համեմունք մի ավելացրեք: Պետք է ավելացնել միայն գազար և սոխ: Հակառակ դեպքում արգանակը կորցնում է իր համը:

3. Երբեք դափնու տերևը մի թողեք ապուրի մեջ: Այն հրաշալի համ է տալիս միայն եռալու ընթացքում, իսկ ապուրի պատրաստ լինելուց հետո այն պետք է շտապ հեռացնել:

4. Կոտլետներն ավելի փափուկ և համեղ կլինեն, եթե տապակելուց 1 կամ կես ժամ առաջ դրանց վրա քսեք քացախ կամ բուսական յուղ: Նույնը կարելի է անել նաև գրիլի համար նախատեսված մսի դեպքում:

5. Եթե ուզում եք, որպեսզի կոտլետները շատ համեղ ստացվեն, ապա ֆարշի մեջ ավելացրեք շատ մանր կտրատված և մի փոքր տապակած սոխ և հում կարտոֆիլ: Կարտոֆիլը և սոխը պետք է լինեն հավասար քանակությամբ:

trupom-lishnim-sdelat-zhiznenno-komiks_401243578

6. Տապականեր պատրաստելիս առաջին պահին կրակը պետք է շատ ուժեղ լինի, այնուհետև կարելի է կամաց-կամաց իջեցնել այն:

7. Ձուկը տապակելու ընթացքում չի առանձնանա իրարից, եթե տապակելուց առաջ այն չորացնեք սրբիչով և նույն պահին էլ համեմեք աղով:

8. Սունկը, հատկապես ապուրներում, ավելի համեղ է լինում, երբ այն քիչ եք կտրատում:

9. Հում վիճակում քերված կարտոֆիլը խառնեք կաթի հետ, հակառակ դեպքում այն կփոխի գույնը և համը:

10. Լավ կլինի հին կարտոֆիլը խաշելիս ջրի մեջ ավելացնեք քացախ, դափնու տերև և սխտոր: Որքան հին է կարտոֆիլը, այնքան շատ ջուր պետք է լցնել:

Boil potatoes

11. Կարտոֆիլով պյուրեն պետք է խառնել միայն ձեռքով: Հարիչով խառնելիս, ճիշտ է, ավելի գեղեցիկ է ստացում, բայց՝ ոչ օգտակար:

12. Խմորիչով պատրաստված խմորն ավելի փափուկ կստացվի, եթե այնտեղ ավելացնեք խաշած և քերված կարտոֆիլ:

13. Բուսական յուղը տապակելու ընթացքում չի սևանա, եթե տաքացած թավայի վրա աղ լցնեք:

14. Խմորն ավելի շուտ պատրաստ կլինի, եթե նրա մեջ մի քանի երկար մակարոն մտցնեք:

15. Եթե ուզում եք ստանալ թեթև և փափուկ սերուցք, ապա հարելիս պետք է հարել ութաձև, այսինքն՝ ոչ միայն ամանի կենտրոնում, այլև կողքերով:

professiya_povar1

16. Անթթխմոր խմորով պատրաստված ուտեստներն ավելի համեղ կլինեն, եթե դրանց մեջ ավելացնեք մեկ գդալ կոնյակ:

17. Եթե ուզում եք, որ լոբին խաշելիս չփոխի գույնը, ապա խաշեք այն բաց կափարիչով:

18. Ձեթը տապակելու ընթացքում չի թռնի ձեզ վրա, եթե տապակի մեջ մինչ ձեթը աղ լցնեք:

19. Կաղամբով աղցանի մեջ, խնձորի փոխարեն, կարող եք դնել նարնջի շերտաձև կտորներ:

20. Աղցանի մեջ բուսական յուղ կարելի է ավելացնել միայն աղից, պղպեղից և քացախից առաջ:

1a89a6064e674b41ad17da1ecee5222d

21. Մայոնեզով պատրաստված աղցանները, ինչպես նաև՝ վինեգրետն ավելի համեղ կլինեն, եթե մատուցելուց առաջ մեջը լիմոնի կեղև դնեք: Կեղևը պետք է պահել առավելագույնը 10 րոպե:

22. Վինեգրետն արտասովոր համեղ կլինի, եթե մատուցելուց առաջ վրան լցնեք մեկ գդալ կաթ և մեկ գդալ շաքարավազ:

23. Սոխի կեղևը կարող է շատ գեղեցիկ գունավորել արգանակը: Այն նաև շատ օգտակար է:

24. Հավն ավելի շուտ կեփվի, եթե 20-30 րոպե խաշվելուց հետո, ևս 20 րոպե եփեք սառը ջրում:

25. Որպեսզի միսը վառարանում չվառվի և չչորանա, պետք է վառարանի մեջ դնել նաև ջրով լցված սիլիկոնե գլանակներ:

??????????????????????????????

26. Որպեսզի ձուկը տապակելիս շատ ուժեղ չբուրի, ձեթի մեջ պետք է մանր կտրատված կարտոֆիլ լցնել:

27. Ձմեռվա համար կոմպոտ պատրաստելիս, եթե ուզում եք, որ այն արագ սառչի, պետք է հեղուկով լցված կաթսան դնեք սառը ջրով լցված մեկ այլ տարայի մեջ:

28.Կիսել պատրաստելիս օսլան պետք է լցնել ոչ թե կաթսայի կենտրոնում, այլ անկյուններում:

Տարածի՛ր այս նյութը, տեղեկացրո՛ւ ընկերներիդ

Ամենակարդացված

Լվացք անելիս որտեղ է պետք լցնել լվացքի փոշին՝ բաժանմունք A, թե բաժանմունք B. շատ տնտեսուհիներ այս մասին չգիտեն
Սահմանապահ գյուղերում յուրաքանչյուր ծնված երեխայի համար կտրամադրեն 1000 դոլար և ամսական 100 հազար դրամ մինչև 3 տարեկան դառնալը
Եթե չեք ուզում, որ ձեր երեխաները անդաստիարակ մեծանան, դադարե՛ք կատարել այս 5 սխալները
Լեգենդար Քիանու Ռիվզի ցիտատը, որն ապշելու աստիճանի ճշմարիտ է. «Ատում եմ այն աշխարհը, որտեղ…»
«90-60-90»` պարզ աղցան հավի կրծքամսով և բրոկոլիով․ համից մատներդ հետը կուտես
Ծննդյան ամսվա հովանավոր թռչունը կբացահայտի ձեր գաղտնիքները
Երեխայի սեռը կանխագուշակելու և հաշվարկելու աղյուսակ. այն ունի 95% ճշտություն
7 օր, 6 ժամ և 40 րոպե փլատակների տակ մայրը՝ Էմմա Հակոբյանը, կերակրել է իր երեխային մատի արյունով
8 բան, որոնք բժիշկները խորհուրդ են տալիս անել նորածինների հետ

Վերջին լուրեր

Նախուտեստները զարդարելու 12 հրաշալի գաղափար
Ամանորյա ֆիլմեր, որոնք դիտելուց հետո կվազեք մանդարին և տոնածառի խաղալիքներ գնելու
Ահա թե ինչպես էր հագնվում Քեյթ Միդլթոնը նախքան արքայազնի հետ ամուսնանալը
Կնոջ ինքնագնահատականը բարձրացնող ֆիլմեր, որ անպայման արժե դիտել
Կենդանակերպի երեք նշան, որոնց թվում հաճախ վատ ամուսիններ են հանդիպում
«Դագաղի մեջ գրպաններ չկան։ Ինչ հավաքել ես հոգումդ, դրանով էլ պառկելու ես». Պյոտր Մամոնովի ցիտատները
Սա աննկարագրելի է. 65 000 մարդ միասին երգում են «Բոհեմյան ռապսոդիան»
Սիրուհու նամակը կնոջը. իհարկե, ընտանիքը նա չի թողնի հանուն ինձ, բայց քեզ էլ արդեն երբեք հավատարիմ չի լինի
24 զույգ կոշիկ, որոնք կարծես արվեստի առանձին ճյուղ ներկայացնեն