Էկլերի ամենահաջողված բաղադրատոմսը, միշտ ընտիր է ստացվում. փորձեք ու կհամոզվեք

Բաղադրիչներ`

  • Ջուր՝ 1 բաժակ,
  • Աղ՝ մի պտղունց,
  • Մարգարին՝ 125 գրամ,
  • Ալյուր՝ 1 բաժակ,
  • Ձու՝ 6 հատ,

Կրեմի համար

  • Կաթ՝ 0,5 լ,
  • Ձու՝ 2 հատ,
  • Շաքարավազ՝ 1 բաժակ,
  • Ալյուր՝ 2 ճաշի գդալ,
  • Օսլա՝ 2 ճաշի գդալ,
  • Կարագ՝ 200 գրամ,

Գլազուրի համար

  • Թթվասեր՝ 2 ճաշի գդալ,
  • Շաքարավազ՝ 0,5 բաժակ,
  • Կարագ՝ 50 գ,
  • Կակաո՝ 2 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Կաթսայի մեջ լցնել ջուր, ավելացնել աղը, տաքացնել և ավելացնել մարգարինը և եռացնել: Հենց եռա, ավելացնել ալյուրը և անընդհատ խառնելով եփել մոտ 10 րոպե մարմանդ կրակի վրա: Կրակից վերցնել և մեկ-մեկ ավելացնել ձվերը և լավ խառնել:

Ջեռոցի տապակը յուղապատել, խմորը ջրով թրջած գդալի օգնությամբ կամ խոհարարական պարկով լցնել  տապակի վրա՝  իրարից որոշակի հեռավորության վրա:

Եփել 180 աստիճանի տակ 40 րոպե: Եփվելու ընթացքում ջեռոցի դուռը չբացել:

Կրեմը պատրաստեու համար  կաթսայի մեջ լցնել կաթը և տաքացնել, առանձին հարել ձվերը շաքարավազով, ավելացնել ալյուրն ու օսլան և ստացվածը ավելացնել կաթին: Երբ զանգվածը համասեռ դառնա, ավելացնել կարագը, լավ խառնել:

Գլազուրը պատրաստելու համար կարագը հալեցնել, ավելացնել թթվասերը, շաքարավազը և կակաոն: Անընդհատ խառնել, որպեսզի ստացվի համասեռ զանգված: Երբ էկլերները լիովին սառչեն, լցոնել կրեմով և  վրան գլազուր լցնել:

Ամենակարդացված

Ինչո՞ւ գեղեցիկ կանանց չի կարելի Հայաստան այցելել․ ռուս լրագրողը կիսվում է սեփական փորձով
Ի՞նչը ստիպեց Ալեքսանդր Մակեդոնացուն այդպես էլ չհարձակվել հայկական տարածքների վրա. մեծն նվաճողի՝ հայերի հանդեպ հարգանքի իրական պատճառը
Պատմական 5 ցնցող զուգադիպություններ, որոնց դժվար է հավատալ
Մեջքի ցավի գաղտնիքը ձեր ոտքերում է. 10 վարժություն, որոնք ամեն բան կկարգավորեն
Չափից դուրս բարությունը բերում է այս 10 բացասական հետևանքներին
Ամենագեղեցիկ կանայք՝ ըստ կենդանակերպի նշանների
«Սիրուն կնգա ծոցը պառկի, բայց գեշ կնգա ձեռի հացը կեր». հին հայկական ժողովրդական 25 մտքեր
Այսպես ճակատագրեր են քանդվում. ահա, թե ինչու պետք չէ ապրել միայն հանուն երեխաների
140 միլիոն դիտում. երգ, որը կարելի է անվերջ լսել

Վերջին լուրեր

«Դատական գործընթացը մեծ գլխացավանք է»․ Սիլվա Հակոբյանը՝ դատարան դիմելու մասին
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Ճի՞շտ է, որ նշանի մատանին 40 օր պետք չէ մատից հանել
Սուպեր դիմակ՝ առողջ և փարթամ մազեր ունենալու համար
Առաջին աշխատանքային օրը տնօրենը զայրացավ այս երիտասարդի վրա, բայց րոպեներ անց պետք է զղջար իր արածի համար
Մասուրի հրաշագործ հատկությունները
«Փորձել եմ իմ մարմնի լեզվով կերպարներ ստեղծել»․ Սրբուկը՝ իր նոր ֆոտոշարքի ու ոճի մասին
Դեղձով տորթ–սուֆլե. անկրկնելի համեղ և գեղեցիկ
Ինչո՞ւ ենք մենք սիրում Այծեղջյուրներին. 5 գաղտնի առավելություններ