Բալով շոկոլադային մուս. շատ գեղեցիկ, պարզ և համեղ աղանդեր

Բալի և շոկոլադի համադրությունը հաճախ է օգտագործվում աղանդերներ պատրաստելիս։ Այսօր EnterTrain–ն էլ մի այդպիսի աղանդեր է առաջարկում, որն անտարբեր չի թողնի ոչ ոքի։

1) Բալի դոնդողով շոկոլադային մուս պատրաստելու համար մեզ անրաժեշտ է.

Բալով դոնդողի համար.

  • 400 մլ բալի հյութ
  • 6 ժելատինի թերթ
  • 200 գր. թարմ բալ
  • Վանիլին՝ ըստ ցանկության
  • 1 փայտիկ դարչին

Շոկոլադային մուսի համար

  • 1250 գր. յուղոտ սերուցք
  • 250 գր, շաքարավազ
  • Վանիլ՝ պատիճի միջից
  • 4 գր. աղ
  • 120 գր. կակաո
  • 200 մլ ջուր
  • 13 թերթ ժելատին

Պատրաստման եղանակը

1.) Մեզ անհրաժեշտ է կեքսի մեծ ձևաման։ Բալերը երկու կես ենք անում, հանում ենք կորիզները և հավասարաչափ շարում ենք բալի կեսերը ձևամանի հատակին։

2.) Վանիլի պատիճի միջից հանում ենք հատիկները և կողքի ենք դնում։ Վանիլի պատիճն ու դարչինի փայտիկը դնում ենք բալի հյութի մեջ և տաքացում ենք։ Հենց որ հյութը եռում է, հանում ենք այն կրակի վրայից և թողնում ենք սառչի մինչև 60 °C ։ Ժելատինը թրջում ենք սառը ջրի մեջ մոտ հինգ րոպե, ավելացնում ենք հյութի վրա և խառնում ենք։ Վանիլի պատիճն ու դարչինը հանում ենք, հյութը լցնում ենք ձևամանի մեջ՝ բալերի վրա։ Դնում ենք սառնարանը մոտ 1 ½ ժամով։

3.) Հիմա զբաղվում ենք մուսով։ Տաքացնում ենք սերուցքը, ավելացնում ենք վանիլն ու շաքարավազը, աղ ենք անում և լավ խառնում ենք։ Կրկին ժելատին թրջում ենք ջրում։ Կակաոն խռնում ենք ջրով, որպեսզի թանցր շոկոլադային մածուկ ստացվի։ Խառնում ենք շոկոլադը սերուցքի հետ։

4.) Այս զանգվածին ավելացնում ենք ժելատինը և լավ խառնում ենք հարիչոբ։ Լցնում ենք այն ձևամանի մեջ՝ արդեն սառած դոնդողի վրա և նորից դնում ենք սառնարանը։

5.) Երբ զանգվածը լավ սառչում է, հանում ենք ձևամանի միջից։ Որպեսզի դա ավելի հեշտ ստացվի, կարելի է ամանի հատակը 5 վայրկյանով ընկղմել տաք ջրի մեջ։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Լինա Մեդինա. աշխարհում ամենաերիտասարդ մայրիկը, որը ծննդաբերել է 5 տարեկան հասակում
Մարդկանց 90%-ը սխալ կողմով է դնում բժշկական դիմակը․ ահա թե ինչպես է հարկավոր անել դա
Արյունը ջրիկացնող լավագույն բնական միջոցները
6 մահացու ուտելիք, որոնցից անհապաղ ազատվել է պետք
Ինչպե՞ս ընտրել ամենալավ ձմերուկը. հնարքներ, որոնց մասին ինձ ասել է ֆերմերը
Բոլոր ժամանակների ամենաազդեցիկ 10 մաֆիոզները
Մարդկանց 10 տիպաժ, որոնք էներգիա են գողանում. Դալայ լամա
Ազատվեք ալերգիայից, բրոնխիտից, ասթմայից և այլ հիվանդություններից. 100% արդյունավետ միջոց
5 նշան, որ նա քեզ այլևս չի սիրում

Վերջին լուրեր

Ինչու ենք մենք մեր ձայնը տարբեր ձևով լսում. իրական պատճառը կզարմացնի Ձեզ
Հորոսկոպի ամենաբարդ 5 նշանները
Հավանաբար Ձեր տանն աճում է այս բուժիչ բույսը. սովորեք այն ճիշտ օգտագործել
Այս լուսանկարներն ապացուցում են, որ մարդ արարածը կարողանում է հարգել և սիրել բնությունը
«Գոհ եմ իմ կյանքից». Յանա Դանիելյանի 32-ամյակի նպատակները
Ստուգեք, թե ինչքանով է զարգացած Ձեր աբստրակտ մտածողությունը
Սխտորի օգտագործման 5 հանճարեղ եղանակ, որոնց մասին շատերը քչերը գիտեն
Այդ ուրախ և տխուր մարդը․ Ֆրունզիկ Մկրտչյանի 7 հայտնի դերերը
Ուշադիր եղեք բանան գնելիս. Իմացեք, թե ինչ են նշանակում այս պիտակները