Հրաշալի տաք ուտեստ տոնական սեղանի համար. հյութեղ միս, խրթխրթան խմոր, և այդ ամենը՝ փայտե շամփուրի վրա…

EnterTrain-ը ներկայանցում է մսով ուտեստ՝ լյուլյա-քեբաբ, որը տարածված է Կովկասում, Միջին Ասիայի երկրներում և Բալկաններում:

Պատրաստման առանձնահատկությունը մսով ֆարշի երկար խառնելն է:

Ներկայացնում ենք յուրահատուկ բաղադրատոմս՝ լյուլյա-քեբաբ հավի մսով խմորի մեջ:

Որքան մսի մեջ ճարպը շատ է, այնքան լյուլյա-քեբաբն ավելի նուրբ կստացվի: Ուստի կարելի է հավի մսին ավելացնել տավարի, խոզի կամ առանց աղի մանր կտրտած խոզաճարպ առանց կաշվի:

 

Բաղադրիչները՝

  • 600 գ. հավի ֆիլե
  • 1 սոխ
  • 100 գ. սալորաչիր
  • 200 գ. շերտավոր խմոր
  • Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • Ռեհան՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստումը՝
1. Մսաղացով մանրացրեք հավի ֆիլեն կամ մանր կտրտեք:

2. Սոխն աղացեք: Չոր ռեհանը և սոխն ավելացրեք ֆարշին:

3. Ֆարշը լավ խառնեք ձեռքերով՝ առնվազն 15 րոպե:

4. Ֆարշը թաղանթով պիրկ ձգեք և 2-3 ժամով դրեք սառնարան, որ ավելի կպչուն լինի:

5. Ամեն շամփուրի վրա 2 սալորաչիր դրեք:

6. Սալորաչրի վրա մսով երկարավուն կոտլետներ պատրաստեք:

7. Խմորը երկար կտրեք 2 սմ լայնությամբ:

8. Ամեն լյուլյա-քեբաբը փաթաթիր 2 շերտ խմորով: Ցանկության դեպքում խմորի վրա կարելի է ձվի դեղնուց քսել և վրան քնջութի սերմեր ցանել:

9. Բուսական յուղով պատված ջեռոցի ամանի մեջ դիր քեբաբները և 40 թող րոպե 170 աստիճանի տակ: Ժամանակ առ ժամանակ շրջիր, որ ավելի համաչափ եփվի:

10. Բարի ախորժակ:

Լյուլյա-քեբաբը մատուցվում է մաղադանոսով, համեմով և այլ կանաչիներով: Ավելորդ չի լինի նաև սոուսը՝ կծու, թթու-քաղցր, սխտորով:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Եթե Ձեր լեզուն այսպիսի տեսք ունի, ապա շտապ դիմեք բժշկի
Չգործածվող հայերեն բառեր ու ծիծաղելի թարգմանություններ
Մինուս 9 կգ՝ 1 ամսում. Ինչպես բարելավել նյութափոխանակությունը և նիհարել չիայի սերմերի օգնությամբ
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
Ուշադրություն՝ խիտ արյուն. թաքնված սպառնալիք, որին ենթակա է յուրաքանչյուրը
Ավելի արդյունավետ միջոց նույնիսկ դեղատանը չես գտնի. ոջիլների և անիծների դեմ գերհզոր միջոց
Խնձորով պիրոգ՝ մի քանի րոպեում
«Երջանիկ եմ, որ դու հայտնվեցիր իմ կյանքում»․ Անահիտ Սիմոնյան
Բազուկով շատ համեղ աղցաններ նրանց համար, ովքեր ցանկանում են առողջ և համեղ սնվել

Վերջին լուրեր

Սուպեր Սաքո. ամերիկյան շոուշուկայի ռեփեր հայը չի զիջում մրցունակությամբ. տեսահոլովակի պրեմիերա
10 տարածված սխալ, որ անում ենք լոգանք ընդունելիս
Արագ և համեղ բազուկով աղցան․ պատրաստվում է 20 րոպեում
Հարավային Ամերիկայում նոր կենդանատեսակ է հայտնաբերվել
Չինաստանում հայտնաբերվել են հին հայելիներ՝ հանգուցյալներին հանդերձյալ աշխարհ ուղեկցելու համար
Մազերի երկարությունը բացահայտում է կնոջ բնավորության գաղտնիքները․ ինչ սանրվածք եք կրում դուք
Մոռացեք հազի մասին. մանրացրեք բանանը և ավելացրեք այս 2 բաղադրիչը…
«Ինչո՞ւ պետք է մնամ Հայաստանում և հանդուրժեմ ինձ հալածող հայերի պահվածքը». Մագան՝ Տիկ-տոկի թրենդի համար մազերը ներկելու ու փիրսինգ անելու, վատ մեկնաբանությունների և երկիրը լքելու ցանկության մասին
Մենք գալիս ենք Հայաստան. «Լադանիվա» խումբն առաջին անգամ հանդես կգա Երևանում