«Ծտի կաթ». նրբագույն տորթ, որը հալչում է բերանում

«Ծտի կաթը» ամենանուրբ տորթերից մեկն է, որը վայելելու համար հեչ պարտադիր չէ սրճարան գնալ, կամ էլ խանութում փորձել այն գտնել: Դուք կարող եք այս հրաշքը հենց ձեր խոհանոցում ստեղծել՝ EnterTrain-ի առաջարկած բաղադրատոմսով:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են:

  • Կարագ – 50 գր.
  • Խտացրած կաթ – 1 բանկա
  • Կաթ – 250 մլ.
  • Նարնջի հյութ – 2 հատ
  • Ալյուր – 250 գր.
  • Սոդա – 1 թ.գ. + լիմոնի աղ՝ 0,5 թ.գ.

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում պատրաստում ենք բիսկվիթը

Կարագը հարում ենք խտացրած կաթի հետ, կամաց-կամաց ավելացնելով կաթը: Հետո ավելացնում ենք սոդայի հետ մաղած ալյուրը և լիմոնի աղը: Լավ խառնում ենք գդալով: Խմորը դնում ենք կարագ քսած ձևամանի մեջ և թխում ենք տաք ջեռոցում 180 աստիճանի տակ, 30-40 րոպե:

Սուֆլեի բաղադրիչները.

  • կարագ – 120 գր,
  • խտացրած կաթ – 120 գր.
  • Ակվաֆաբա – 120 գր.
  • Շաքարավազ – 100 գր.
  • Լիմոնի աղ – մի պտղունց

Օշարակի համար

  • Ջուր – 120 գր.
  • Շաքարավազ – 200 գր.
  • Ագար-ագար – 10 գր.

Ջնարակի համար

  • Սերուցք (30%) – 100 գր.
  • Սև շոկոլադ- 100 գր.

1. Առաջին հերթին հարում ենք կարագը, հետո ավելացնում ենք խտացրած կաթը:

2. Մաքուր չոր թասի մեջ ավելացնում ենք ակվաֆաբան (խաշած սիսեռի կամ ոլոռի թանձր հեղուկը): Հարում ենք ամենաբարձր արագության վրա, ավելացնում ենք լիմոնի աղը, երբ փրփուր է գոյանում, ավելացնում ենք շաքարավազը: Լավ հարում ենք, պետք է պինդ փրփուր ստացվի:

3. Սկսում ենք եփել օշարակը: Խառնում ենք շաքարավազը, ջուրը և ագար-ագարը: Դնում ենք կրակի վրա և լավ խառնում ենք: Եռալուց հետո ավելի արագ ենք սկսում խառնել: Երբ օշարակը թանձրանում է և գդալից դանդաղ թելի պես սկսում է ձգվել, ուրեմն ժամանակն է անցնել հաջորդ փուլին:

4. Մի քիչ կրկին հարում ենք ակվաֆաբան, աստիճանաբար ավելացնում ենք օշարակը՝ շարունակելով աշխատել հարիչով: Գդալ-գդալ ավելացնում ենք կարագով կրեմը և կրկին հարում ենք, այս անգամ դանդաղ պտույտներով:

5. Վերցնում ենք կողքերից անջատվող ձևամանը և վրան դնում ենք բիսկվիթը, վրայից դնում ենք մեր սուֆլեն և դնում ենք սառնարանը:

6. Պատրաստում ենք ջնարակը: Տաքացնում ենք սերուցքը և լցնում ենք շոկոլադի վրա: Թողնում ենք երկու րոպե, որ հալչի՝ զգուշորեն խառնելով:

7. Մեկ ժամից տորթը հանում ենք սարնարանին, զգույշ հանում ենք ձևամանի կողքերը, և արդեն սառած շոկոլադը լցնում ենք տորթի վրա. Մի քանի ժամով կրկին դնում ենք սառնարանը:

Բարի ախորժակ:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Ամենաճշգրիտ հորոսկոպը 2020 թվականի համար
«Կնոջ ու տղամարդու միջև ընկերությունն անհնար է. սեր, ատելություն, կիրք, ցանկություն, բայց ոչ ընկերություն». Օսկար Ուայլդի 20 մտքերը, որոնք պետք է կարդալ ամեն օր
«Երեխայի ուսերին դրված ամենածանր բեռն իր ծնողների չստացված կյանքն է». հոգեբան Գուստավ Յունգի 15 մտքերը կփոխեն ձեր ամբողջ կյանքը
20 հարսնացուներ՝ հարսանեկան շպարից առաջ և հետո
«Որքան պրիմիտիվ է մարդը, այնքան ավելի մեծ կարծիք ունի ինքն իր մասին». Էրիխ Մարիա Ռեմարկի 20 մտքերը, որոնք պետք է հիշել ամբողջ կյանքում
Թեստ. Ո՞վ եք եղել անցած կյանքում
Ժամանակակից էթիկետի ոսկե կանոններ, որոնք պետք է իմանա իրեն հարգող յուրաքանչյուր մարդ
Բոլորին ծանոթ 10 իրավիճակներ, երբ ծնողները, իրենք էլ չգիտակցելով, վնասում են իրենց երեխաներին
Որքան պետք է լինի կնոջ իդեալական քաշն ու հասակը. ճշգրիտ աղյուսակ

Վերջին լուրեր

Թեստ. Ճանաչու՞մ եք հայ գրողների ստեղծագործությունները
Նա 8 ամիս շարունակ ամեն առավոտ գազարի հյութ էր խմում. այն, ինչ պատահեց, անհավատալի է
Թեստ-հանելուկ. ո՞ր ուղղությամբ է նայում ձին՝ Ձե՞ր, թե՞ հակառակ
«Տղամարդուն երկու բան է պետք՝ վտանգ ու խաղ, դրա համար նա ընտրում է ամենավտանգավոր խաղալիքին՝ կնոջը». Ֆրիդրիխ Նիցշեի 20 մտքերը, որոնք պետք է հիշել ամբողջ կյանքում
Շատ բարդ տեսողական թեստ, որին անսխալ կարող են պատասխանել միայն իսկական պերֆեկցիոնիստները
Յուրահատուկ միջոց` մազերի արագ աճի համար. խառնիր ընդամենը 3 բաղադրիչ…
12 խորհուրդ դիմահարդարման վերաբերյալ, որոնք պետք է յուրացնել մինչև 40 տարեկանը
Այս աղջիկն ամեն երեկո ոտքերը դնում է քացախի մեջ. Պատճառն իմանալով՝ Դուք էլ այսպես կանեք
Մարդկանց հետ շփվելու 10 գաղտնիք՝ Դեյլ Քարնեգիից