Տորթ «Շոկոլադե Մարկիզուհի»

Եթե դուք բեզեի սիրահար եք, ապա EnterTrain-ի այս բաղադրատոմսը հենց ձեզ համար է: Տորթը շատ համեղ, նուրբ և մեծ է ստացվում: Դե ինչ, փորձե՞նք:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են.

  • Կարագ – 250 գրամ
  • Ձվի դեղնուց – 100 գրամ (մոտ 5 մեծ ձվի)
  • Թթվասեր – 80 գրամ
  • Քացախ – 1 ճաշի գդալ
  • Սոդա – ¾ թեյի գդալ
  • Ալյուր – 400 գրամ

1-ին կրեմի համար.

  • Եփած խտացրած կաթ – 400 գրամ
  • Կարագ – 200 գրամ
  • Կակաո – 2 ճաշի գդալ

2-րդ կրեմի համար.

  • Մուգ շոկոլադ – 70 գրամ
  • Սերուցք (յուղոտ) – 50 մլ

Բեզեի համար

  • Ձվի սպիտակուց – 150 գրամ (մոտ 5 ձվի)
  • Շաքարավազ – 200 գրամ
  • Կտրատած ընկույզ – 150 գրամ

Ձևավորման համար ընկույզ և սպիտակ շոկոլադ (գրամ)

Պատրաստման եղանակը

1. Ոչ մեծ արագության վրա հարել դեղնուցները թթվասերի, սոդայի և քացախի հետ: Ավելացնել կարագը և խառնել, ավելացնել մաղած ալյուրը:

2. Փափուկ խմոր հունցել, գունդ անել, փաթաթել սննդային թաղանթով և 30 րոպեով դնել սառնարանը:

3. Խմորը 4 մասի բաժանել: Յուղաթղթի վրա բացել ամեն մեկը 35սմ X 24սմ չափսով:

4. Սպիտակուցները հարել, աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը: Ավելացնել ընկույզը և զգույշ խառնել:

5. Բեզեի մի մասը քսել խմորի վրա և թխել՝ սկզբում 180 աստիճանի տակ մոտ 8 րոպե, հետո 100 աստիճանի տակ ևս 20 րոպե: Այսպես հերթով թխել բոլոր շերտերը:

6. Կարագը, եփած խտացրած կաթը և կակաոն հարել: Կրեմի մի մասը կողքի դնել:

7. Կրեմ քսել ամեն շերտի բեզեի վրա, բացի վերջին շերտից: Վերջինը հակառակ ուղղությամբ շրջել, որ վերևը հարթ լինի:

8. Սերուցքը տաքացնել և լցնել շոկոլադի վրա, խառնել, մինչև համասեռ դառնալը և սառեցնել: Կողքի դրված կրեմը խառնել այս գանաշի հետ:

9. Բարակ շերտով քսել վերևի շերտին: Մնացած կրեմով զարդարել կողքերը, մեջտեղում գրիլյաժ լցնել, զարդարել ընկույզի կեսերով:

10. Միկրոալիքային վառարանում հալեցնել սպիտակ շոկոլադը և գրիլյաժի վրայից ցանցաձև զարդարել: Մի քանի ժամով դնել սառնարանը:

Բարի ախորժակ:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Ինչպես հեռացնել որովայնի ճարպն առանց դիետաների և մարզումների
Աշխարհի միակ վեցյակ աղջիկների կյանքը 30 տարի անց
Մի անգամ իմաստուն ծերուկի տուն եկավ մի երիտասարդ կին, ով, խեղդվելով արցունքներից, նրան պատմեց այս պատմությունը
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
«Մեր կյանքում մարդիկ պատահաբար չեն հայտնվում». Փիլիսոփայական լավատեսության 30 դասեր
Ինչո՞ւ են հայկական ազգանուններն ավարտվում «ՅԱՆ»-ով. պատմության հետքերով
Ջրային դիետա. մինուս 6 կգ՝ 8 օրում
7 միջոց, որով կարող եք գրավել և սիրահարեցնել տղամարդուն
Այս ըմպելիքի մասին ասում են՝ մեռածին ոտքի կկանգնեցնի

Վերջին լուրեր

Շատ համեղ և թարմացնող վարունգով աղցան
Կարճ կիսաշրջազգեստներով 5 լավագույն կերպարները՝ կյանքի ցանկացած իրավիճակի համար
Ընտրեք գույնը, և մենք կասենք, թե ով եք Դուք
«Հիմա էլ դու լացեցիր, այ քեզ բան:)». ինչպես են անցնում «Սիրուն Սոնայի» վերջին նկարահանումները
Մահացել է երգչուհի Լիլիթ Հովհաննիսյանի հայրը
Կոտլետ կրիաներ
Հնաոճ իրեր, որոնց 2020 թվականին անսպասելիորեն փոխարինողներ գտնվեցին
Վայրեր մեր մոլորակի վրա, որոնք կարծես այնտեղից չլինեն
Ելակով շոկոլադե տորթ․ պահպանեք այս բաղադրատոմսը, քանի որ այն շատ համեղ է, և ամբողջ ամառ այն կպատրաստեք