Սա 1 մլն դոլարանոց միջոց է. իմանալով՝ հարևաններն ինչու են ընկույզ եփում՝ ես էլ այդպես արեցի…

Հունական ընկույզի օգտակարության մասին լեգենդներ են շրջանառվում ժողովրդական բժկության մեջ:

EnterTrain-ը ներկայացնում է հունական ընկույզի հատկությունները:

Խթանում է գլխուղեղի աշխատանքը: Հունական ընկույզում պարունկավող մեծ քանակությամբ օմեգա-3 ճարպային թթուները մասնակցում են գլխուղեղի բջիջների ձևավորմանը:

Հունական ընկույզը շատ կալորիական է: 100 գ. մթերքը պարունակում է 654 կալորիա, ինչը 2 անգամ ավել է, քան մակարոնի կամ հնդկաձավարի կալորիականությունը: Ընկույզը դանդաղ է մարսվում, երկար ժամանակով բավարարում է: Ավելի լավ ոչիինչ չկա ստամոքսի գործունեությունը պահպանելու համար, քան նախաճաշի և ճաշի միջև ընկույզ ուտելը, քանի որ օրվա առաջին կեսին այդ սնունդն ավելի հեշտ է յուրացվում: Դա կպահպանի էներգետիկ հավասարակշռությունը և ստամոքսը դատարկ չի թողնի:

Նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը: Գիտնականներն ապացուցել են, որ հունական ընկույզը բարելավում է անոթների մակերեսի բջիջների շերտի աշխատանքը: Այն նաև կայունացնում է արյան ճնշման մակարդակը և խոչընդոտում է արյան մեջ մակարդուկների առաջացմանը, ինչը նվազեցնում է տրոմբերի առաջացման ռիսկը:

Հունական ընկույզով թուրմն օգտագործում են սրտի իշեմիկ հիվանդությունների՝ ստենոկարդիայի, առիթմիայի, ինֆարկտի բուժման և կանխարգելման համար:

Կոսմետոլոգիայում օգտագործվում է հունական ընկույզի յուղը, այն կիրառում են ոչ միայն բժշկական նպատակներով, այլև կոսմետիկ, քանի որ այն երիտասարդացնող ազդեցություն ունի մաշկի վրա, ամրացնում է մազերն ու եղունգները: Դրա հիմքով պատրաստում են հակաբորբոքային դիմակ, որը հարմար է ցանկացած տեսակի մաշկի համար: Այդ յուղը շատ հեշտությամբ է ներծծվում, մաշկը դարձնում է մետաքսանման և վերականգնող հատկություն ունի:

Օրգանիզմը հարստացնում է յոդով: Յոդի բարձր պարունկությունը բացատրում է հունական ընկույզի օգտակարությունը վահանաձև գեղձի հիվանդություններով տառապող մարդկանց համար: Ինչպես գիտենք՝ յոդը կարգավորում է նյութափոխանակությունն օրգանիզմում, առանց դրա մեր կյանքը հնարավոր չէ: Ավելի շատ հունական ընկույզ ուտել խորհուրդ է տրվում գրանիտի առկայությամբ տարածքներում և բարձր ճառագայթային ֆոնով գոտիներում ապրող մարդկանց:

Ընկույզի բարձր կալորիականությունը վտանգավոր է մի մեծ աման ուտելու դեպքում, ինչը գործնականում անհնար է, քանի որ այս մթերքը շատ հագեցնող է: 3-5 ընկույզը բավարար է օրգանիզմին և կազմվածքին օգնելու համար. հունական ընկույզը լավացնում է նյութափոխանակությունը:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Ինչո՞ւ գեղեցիկ կանանց չի կարելի Հայաստան այցելել․ ռուս լրագրողը կիսվում է սեփական փորձով
Ի՞նչը ստիպեց Ալեքսանդր Մակեդոնացուն այդպես էլ չհարձակվել հայկական տարածքների վրա. մեծն նվաճողի՝ հայերի հանդեպ հարգանքի իրական պատճառը
Պատմական 5 ցնցող զուգադիպություններ, որոնց դժվար է հավատալ
Մեջքի ցավի գաղտնիքը ձեր ոտքերում է. 10 վարժություն, որոնք ամեն բան կկարգավորեն
Չափից դուրս բարությունը բերում է այս 10 բացասական հետևանքներին
Ամենագեղեցիկ կանայք՝ ըստ կենդանակերպի նշանների
«Սիրուն կնգա ծոցը պառկի, բայց գեշ կնգա ձեռի հացը կեր». հին հայկական ժողովրդական 25 մտքեր
Այսպես ճակատագրեր են քանդվում. ահա, թե ինչու պետք չէ ապրել միայն հանուն երեխաների
140 միլիոն դիտում. երգ, որը կարելի է անվերջ լսել

Վերջին լուրեր

Աշխարհի տների տարօրինակությունները, որոնք ռացիոնալ բացատրություն ունեն
18 քանդակ, որոնց հետևում մարդկության տխուր պատմությունն է
Բոլոր կապուտաչյա մարդիկ մեկ ընդհանուր գաղտնիք ունեն. Սենսացիոն բացահայտում
Թեստ. Որքանո՞վ է առողջ ձեր միտքը
Յուրաքանչյուրի մատների վրա կան գանղտնի կետեր. Ահա, թե ինչ կլինի, եթե սեղմեք դրանք
Ինչպես ավազը դուրս բերել երիկամներից ժողովրդական միջոցներով
«Երբ դու կդադարես պարզապես ցանկանալ և կնպատակադրվես ունենալ, հենց այդ ժամանակ դու կստանաս». Վադիմ Զելանդ
Ինչպես պատրաստել հայկական հալվա
15 հզոր ֆիլմեր նրանց համար, ովքեր հոգնել են ներկայիս բլոքբասթերներից