Միկրոալիքային վառարանի օգտագործման 20 եղանակ, որոնց մասին դուք չգիտեք

Այսօր գրեթե յուրաքանչյուր տանը կա միկրոալիքային վառարան, որ հիմնականում նախատեսված է ուտելիքը տաքացնելու, հազվադեպ նաև ուտեստ պատրաստելու համար: EnterTrain-ը առաջարկում է այն օգտագործել նաև այլ նպատակներով:

 

 

 

 

Սոխը առանց արցունքների կտրատելու համար

30 վայրկյան բարձր ջերմաստիճանի տակ պահեք սոխը վառարանում, այնուհետև կտրատեք առանց արցունքների:

Երկար պահված համեմունքների բույրը վերադարձնելու համար

Դրա համար բավական է 15 վայրկյան պահել այն վառարանում ուժեղ ջերմաստիճանի տակ:

Կյանք տալ չիփսերին

Չիփսերի հետ վառարանում մի քանի մեկանգամյա օգտագործման թղթե սրբիչներ դրեք. դրանք կկլանեն խոնավությունը շատ կարճ ժամանակամիջոցում:

Հին հացը թարմացնելու համար

10 վայրկյան տեղադրեք այն բարձր ջերմաստիճանի վրա միացված վառարանում:

Պատրաստեք ճարպազերծված բեկոն

Ափսեի վրա թղթե սրբիչներ դրեք, վրան շարեք բեկոնի բարակ շերտերը, վրայից նորից թղթե անձեռոցիկներ դրեք: 3-5 րոպե պահեք վառարանում. ճարպը ամբողջովին կհալվի:

Սենդվիչները և թխվածքը տաքացնելու համար

Դրանք փաթաթել թղթե սրբիչներով և տաքացնել վառարանում. թուղթը կլանում է խոնավությունը:

Ընկուզեղենը բովելու համար

1 րոպե բարձր ջերմաստիճանում պահեք ընկուզեղենը. գործողությունը կրկնեք 3-4 անգամ խառնելով:

Ստուգել պլաստիկե տարայի որակը

Տարայի մեջ սառը ջուր լցրեք և տեղադրեք վառարանում, պահեք մեկ րոպե: Եթե ջուրը տաքանա, իսկ տարան սառը մնա, ուրեմն որակյալ է և օգտագործման համար պիտանի:

Արագ ձվածեղ

Բաժակի մեջ ձու ջարդեք, ավելացրեք աղ, պանիր և բարձր ժերմաստիճանում 3 րոպե պահեք վառարանում:

Մեղրի բյուրեղիկներից ազատվելու համար

Մեղրով լի տարան առանց կափարիչի 2 րոպե պահել ցածր ջերմաստիճանի վառարանում:

Հատիկեղենը թրջելու համար

Հատիկեղենը եփելուց առաջ լցնել տարայի մեջ, ավելացնել ջուր և մի քիչ սոդա, դնել վառարանում 10 րոպե: Այնուհետև հանել և պահել 30-40 րոպե: Շատ արագ կեփվի դրանից հետո:

Կանաչին չորացնելու համար

Ափսեի վրա թղթե անձեռոցիկներ փռել, վրան կանաչին դնել, 2-4 րոպե տաքացնել վառարանում, քամել անձեռոցիկը և կանաչին, կրկնել գործողությունը, մինչև չորանալը:

Պնդացած շագանակագույն շաքարավազը վերականգնելու համար

Պնդացած շաքարավազը 20-30 վայրկյան պահել վառարանում:

Ձկան միսը խորովելու համար

Մինչև պատրաստելը այն պետք է չորացնել: Վառարանում պետք է պահել այնքան, քանի դեռ ձուկը չի կորցրել իր փայլը:

Կիտրոնը ավելի հյութեղ դարձնելու համար

10-20 վայրկյան կիտրոնը պահել վառարանում: Այն դառնում է ավելի հյութեղ:

Ձվի պաշոտ

Ձուն կոտրել հատուկ բաժակի մեջ լցված եռման ջրի մեջ: Դեղնուցի մեջ մի քանի ատամփորիչ դնել, այնուհետև ծածկել բաժակը սննդի փաթեթով, 30 վայրկյան պահել բարձր ջերմաստիճանում, այնուհետև ձուն շրջել և պահել ևս 20 վայրկյան:

Սխտորը կեղևահանելու համար

15 վայրկյան դրեք վառարանում. կեղևը կխոնավանա և հեշտությամբ դուրս կգա:

Եգիպտացորենը արագ եփելու համար

Եգիպտացորենի չմաքրած ցողունի ներքևի հատվածը կտրել և այն դնել վառարանում, պահել 30 վայրկյան բարձր ջերմաստիճանի տակ: Հանելուց հետո ցողունի վերին հատվածից բռնել և թափահարել, եգիպտացորենը հեշտությամբ կառանձնանա:

Սերուցքը հարելու համար

Սերուցքը հարել հարիչով, բացել հարիչի կափարիչը և 30 վայրկյան դնել վառարանում բարձր ջերմաստիճանում:

Մրգերը և բանջարաղենը կեղևահանելու համար

Դրա համար ընդամենը պետք է միրգն ու բանջարեղենը 30 վայրկյան տաքացնել վառարանում:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Թեստ. Ի՞նչ դիագնոզ կդներ ձեզ Զիգմունդ Ֆրեյդը
Ավտովթարի հետևանքով մահացել է դերասաններ Արմեն Մարությանի ու Ալլա Վարդանյանի դստեր ընտանիքը
Այս տղամարդն ինքնասպանությունից փրկել է մոտ 400 մարդու՝ ընդամենը նրանց տալով ԱՅՍ հասարակ հարցը
Դեն նետեք ակնոցը. հազարավոր մարդիկ իրենց տեսողությունը վերականգնել են այս մեթոդով. ստուգված է
Ինչպե՞ս ազատվել մաշկի ավելորդ մսագնդերից
Դաղստանում առաջին ամուսնական գիշերը տղամարդը սափրում է կնոջ գլուխն ու գլխին յուղ քսում. ինչո՞ւ է նա այդպես վարվում սիրելիի հետ
Թևատակերը հեշտությամբ սպիտակեցրեք ընդամենը 3 րոպեում. բնական միջոց
Ի՞նչ կարելի է տեսնել, եթե նայենք Հոլիվուդի գեղեցկուհիների դեմքին մոտիկից ու առանց ֆոտոխմբարիչների
Տղամարդն ամեն օր աշխատանքից հետո լողանում էր հանրային բաղնիքում, նոր գնում տուն, որպեսզի ընտանիքից թաքցներ իր ԱՅՍ գաղտնիքը. բայց մի անգամ նրա դուստրերն ամեն ինչ իմացան․․․

Վերջին լուրեր

Ինչպե՞ս տան պայմաններում փչել թռչող փուչիկներ առանց հելիումի օգնության (տեսանյութ)
Թեստ. ընտրեք այն մարդուն, որը ձեզ մոտ հակակրանք է առաջացնում
«Այսօր հատուկ օր է». Լիլիթ Բասյան
Ստուգենք գիտելիքները. Ո՞ր մեքենան պետք է անցնի առաջինը
Խոզի միսը՝ գարեջրի մեջ. անկրկնելի համ և տեսք
Անատի Սաքանյանը՝ լողազգեստով
Նարինե Ոսկանյանի վիրահատությունը բարեհաջող է անցել
Արփի Գաբրիելյանը որդու հետ՝ Սուրբ Շողակաթ եկեղեցում
Տիկին Չժեն. ինչպե՞ս գիշերային թիթեռնիկը դարձավ պատմության մեջ ամենահայտնի ծովահենը