Դեղձով տորթ–սուֆլե. անկրկնելի համեղ և գեղեցիկ

Այսօր EnterTrain-ը առաջարկում է տորթի տեսքով սուֆլե պատրաստել՝ ծածկված դոնդողածածկ դեղձերով։ Տորթը ոչ միայն գեղեցիկ է, այլև անասելի համեղ. այն պարզապես հալչում է բերանի մեջ։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Ժելատին – 35գր.
  • Լիմոն – 0.5 հատ
  • Վանիլային շաքար – 20գր.
  • Կարագ – 250գր.
  • Լիմոնի աղ – 3գր.
  • Դեղձ – 5 հատ
  • Շաքարավազ – 600գր.
  • Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
  • Խտացրած կաթ – 130 գր.

Պատրաստման եղանակը

1. Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարեք էլեկտրական հարիչով։ Հարելով՝ ավելացրեք խտացրած կաթը։ 25 գրամ ժելատինի վրա 200 մլ. եռացրած սառեցրած ջուր լցրեք, դրեք կրակին և խառնելով տաքացրեք ցածր կրակի վրա։ Ավելացրեք 500 գրամ շաքարավազն ու վանիլը։ Արագ խառնեք մինչև առաջին պղպջակների հայտնվելը, հանեք կրակից և թողեք սառչի։

2. Սառած սպիտակուցները լավ հարեք մինչև փրփրելը, ավելացրեք լիմոնի աղը և նորից հարեք։ Հարելով՝ ավելացրեք ժելատինային օշարակը։ Խառնուրդը պետք է համասեռ զանգված դառնա։

3. Վերից վար շարժումներով սպիտակուցներին ավելացրեք կարագային կրեմը։ Սուֆլեն դրեք ձևամանի մեջ և 4 ժամով դրեք սառնարանը։

4. Դեղձերի վրա եռացրած ջուր լցրեք, թողեք հինգ րոպե, հետո սառը ջուր լցրեք։ Միրգը կտրեք բարակ կտորներով, դրեք մաղի մեջ, իսկ տակը թաս դրեք։ Դեղձերի վրա 100 գրամ շաքարավազ լցրեք և թողեք 30 րոպե, որպեսզի հյութը լցվի թասի մեջ։ Կես լիմոնը քամեք և լցրեք դեղի հյութի վրա։

5. Մնացած ժելատինի վրա տաք ջուր լցրեք, խառնեք, թողեք ուռչի 5-10 րոպե։ Դրանից հետո ժելատինն ավելացրեք հյութին։

6. Սառած սուֆլեի վրա դրեք դեղձի կտորները, վրան լցրեք ժելատինի և հյութի խառնուրդը, 2 ժամով դրեք սառնարանը։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Տնական բատոն 30 րոպեում. սուպերմարկետից այլևս չեմ գնում
Տնային վարժությունների համալիր 40+ կանանց համար
Ինչո՞ւ են թմրում ձեռքերը. 7 վտանգավոր հիվանդություններ, որոնք կարող են թմրում և ծակոցներ առաջացնել
Չի կարելի հենց այնպես վերցնել և դեն նետել ձվի կեղևը․ դրա տակ գանձ է թաքնված
Շատ բարդ տեսողական թեստ, որին անսխալ կարող են պատասխանել միայն իսկական պերֆեկցիոնիստները
10 պատճառ՝ ինչու են Երկվորյակները ամենալավ մարդիկ
Կդառնայի պարզապես ճաշ եփող կին.Անուշիկ Առաքելյանը՝ 22 տարեկանում ամուսնալուծվելու և դստերը միայնակ մեծացնելու մասին
Պատրաստում ենք ձեռքերի ալկոգել տնային պայմաններում. 3 բաղադրատոմս
Սեռի հաշվարկ․ Ինչպես ունենալ աղջիկ կամ տղա երեխա

Վերջին լուրեր

Ֆրանսիայի ոստիկանները ծափահարում են հայ երիտասարդներին
Կարանտինը՝ մեգապոլիսներում
Առաջիկա օրերին հանրապետության տարածքում ջերմաստիճանն աստիճանաբար կբարձրանա ևս 2-3 աստիճանով
Կորոնավիրուսով վարակված հայ աղջիկը մանրամասն նկարագրում է ախտանիշներն ու իր առողջական վիճակը. նրա մոտ վարակի 9-րդ օրն է
«13 օր է, ինչ ես և մեր անձնակազմը մեկուսացել ենք․ ես չեմ տեսնում երեխաներիս, կնոջս. հիմա ինչո՞ւ չեք նստում տանը»․ «Նորք» ինֆեկցիոնի բժշկի կոչը բնակչությանը
Կոչ եմ անում մթերային խանութներին, սուպերմարկետներին մարտի 24֊ից առավոտյան 10։00֊12։00 ժամերն առանձնացնել միայն կենսաթոշակային տարիքի անձանց սպասարկելու համար. Տ․Ավինյան
Այս տարի «պառավի ուլերը» չեն լինելու, պառավը ինքնամեկուսացել է. Գագիկ Սուրենյան
«Կովի մեզից մինչև՝ սխտոր»․ ինչով են աշխարհում փրկվում կորոնավիրուսից
Հանրապետության ողջ տարածքում եղանակը կտաքանա ևս 5-7 աստիճանով