«Շոկո-լայմ»․ շատ համեղ և նուրբ տորթ

Շոկոլադային բիսկվիթ և արանքներում գանաշ ու լայմի կրեմ․ անհավանական համեղ համադրություն։

Հյուրասիրվեք, այսօր EnterTrain-ը ձեզ համար այս արտակարգ համեղ տորթն է բերել, որի բաղադրատոմսը ներկայացնում ենք ստորև։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Բիսկվիթի համար․

  • Ձու — 5 հատ
  • Ալյուր — 100 գրամ
  • Կակաո — 30 գրամ
  • Կարագ — 50 գրամ
  • Կաթ — 50 գրամ
  • Շաքարավազ — 140 գրամ
  • Աղ — 1 պտղունց

Գանաշի համար

  • Կաթ — 125 մլ
  • Մեղր — 1 ճ․գ․
  • Սև շոկոլադ ( 50% և ավել կակաո ) — 220 գրամ
  • Կարագ — 1 ճ․գ․

Կրեմի համար

  • Լայմ (170 մլ հյութը ) — մոտ 6 հատ
  • Ժելատին — 7 թերթ
  • Բնական յոգուրտ — 500 մլ
  • Շաքարի փոշի — 150 գրամ
  • Յուղոտ սերուցք — 150 մլ

Պատրաստման եղանակը․

Ջեռոցը տաքացնել 175 աստիճան։ Ձևամանի մեջ յուղաթուղթ փռել, պատերին յուղ քսել։

Կարագը թեթև լուծեք տաք կաթի մեջ։

Ալյուրն ու կակաոն խառնել։ Ձվերը հարել շաքարավազի և աղի հետ, ավելացնել կաթը, ալյուրը կակաոյի հետ և հարիչով լավ հարել։

Խմորը լցնել ձևամանի մեջ և թխել 30 րոպե։

Պատրաստի բիսվիթը սառեցնել և 3 մասի բաժանել։

Կրեմի համար․ ժելատինի թերթիկները 10 րոպե թրջել սառը ջրում։ 2 լայմի կեղևը քերել, հյութը քամել, ավելացնել շաքարի փոշին։

Ժելատինը քամել, ավելացնել մի երկու գդալ լայմի հյութ և մի թեթև տաքացնել, որ ժելատինը լրիվ լուծվի։

Իրար խառնել ժելատինը, լայմի հյութն ու յոգուրտը։

20 րոպեով դնել սառնարանը։ Սերուցքը հարել և խառնել սառչել սկսող կրեմին։

Գանաշի համար․

Եռացրեք կաթը մեղրի հետ, հանել կրակից և մանր կտրատած շոկոլադ և կարագ ավելացրեք։

5 րոպեից զանգվածը խառնեք միքսերով։

Առաջին կորժի շուրջը բացվող ձևամանի օղակն անցկացրեք։

Դրանից հետո տորթի վրա 5-6 ճ․գ․ գանաշ լցրեք և հավասարեցրեք։ Հաջորդ շերտը 1/3 կրեմն է։

Հետո երկրորդ շերտը՝ գանաշ, կրեմ, երրորդը՝ գանաշ, կրեմ։

Առնվազն 4 ժամով տորթը դրեք սառնարանը։

Բարի ախորժակ։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Խորհրդային վիրաբույժի բաղադրատոմսը. ինչպես սպանել գրիպը հենց առաջին ժամերի ընթացքում
Աշխարհի ամենագեղեցիկ ազգերը, որոնց ընտրել են մարդիկ՝ աշխարհով մեկ. 8-րդ տեղում հայերն են
8 բան, որ տղամարդիկ անում են ՄԻԱՅՆ այն կնոջ հետ, ում սիրում են
Զգույշ եղեք, երբ ցավում է որովայնի վերին ձախ հատվածը. որովայնի ցավերի ամբողջական քարտեզը
ԹԵՍՏ. միասին, անջատ, գծիկով գրվող բառեր. քանի՞սը կկարողանաք ճիշտ գրել
Ինչո՞ւ մուսուլմանները և հրեաները խոզի միս չեն ուտում. ես միշտ այլ կերպ եմ մտածել․․․
5 բան, որ չի կարելի անել ուտելուց հետո
4 մթերք, որոնք փչացնում են Ձեր դեմքը
Հայտնի է դարձել արյան մեջ շաքարի մակարդակն իջեցնող բանջարեղենը

Վերջին լուրեր

Դերասանուհի Իրինա Այվազյանը ոճային կտրուկ փոփոխություն է արել՝ հրաժարվելով երկար վարսերից
Ժամանակակից էթիկետի ոսկե կանոններ, որոնք պետք է իմանա իրեն հարգող յուրաքանչյուր մարդ
6 գաղտնիք, որոնք թույլ կտան անթերի երևալ լուսանկարում
Անակնկալով կոտլետներ ջեռոցում, որ կգերեն ցանկացած գուրմանի
10 հոգեբանական փաստեր, որոնք շատ գաղտնիքներ կբացեն մարդու մասին
Ինչպե՞ս եք նստում․ այս թեստը 1 րոպեում կբացահայտի ձեր թաքնված էությունը
Ցնցող փաստեր կենդանակերպի նշանների մասին
«Սա մեծ տառերով թող կպցվի ղեկավարներից մինչեւ վարչապետի սենյակում»․ Սոս Ջանիբեկյան
Ջեռոցում թխված գդալներ՝ խավիարով և կարագով․ աննկարագրելի համեղ և գեղեցիկ