Տորթ «Ֆրեզյե». Ֆրանսիական տրամադրություն

Եթե ցանկանում եք ինչ–ոչ ոչ սովորական բան փորձել ֆրանսիական խոհանոցից, ընտրեք նրբագեղ «Ֆրեզյե» տորթը։ Այս դրախտային քաղցրավենիքը կարելի է փորձել փարիզյան շատ սրճարաններում։ Իսկ եթե նման հնարավորություն չունեք, EnterTrain-ը առաջարկում է այն սեփական ուժերով պատրաստել։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Ձու – 3 հատ
  • Ալյուր – 60 գր.
  • Փխրեցուցիչ – 0.5 ճ.գ.
  • Ջուր – 150 մլ.
  • Սերուցք -500 գր.
  • Շաքարի փոշի – 4 ճ.գ.
  • Ելակ – 650 գր.
  • Շաքարավազ – 130 գր.
  • Օսլա – 20 գր.
  • Վանիլին – 1 գր.
  • Կոնյակ – 1 ճ.գ.
  • Կաթնաշոռ – 150 գր.
  • Ժելատին – 1 ճ.գ.

Պատրաստման եղանակը

1. Լավ հարեք սենյակային ջերմաստիճանի ձվերը 80 գրամ շաքարավազի հետ։ Առանձին թասի մեջ խառնեք ալյուրը օսլայի, վանիլինի և փխրեցուցիչի հետ։ Այս չոր խառնուրդը մաղեք և թեթև շարժումներով ավելացրեք ձվային զանգվածին։

2. Խմորը լցրեք 20սմ տրամագծով ձևամանի մեջ։

3. Խմորը ուղարկեք 160 աստիճան տաքացված ջեռոցը կես ժամով։ Սառելուց հետո բիսկվիտը ծածկեք անձեռոցիկով, թողեք մի քանի ժամ կամ ողջ գիշերը։

4. Պատրաստեք օշարակը։ 100 մլ ջուրը 50 գր. շաքարավազի հետ եռացրեք, սառեցրեք և ավելացրեք կոնյակը։

5. Անցնեք կրեմին։ Ժելատինը ջրի մեջ բացեք, սպասեք ուռչի, տաքացրեք և սառեցրեք։ 33% սերուցքը հարեք մոտ երկու րոպե ցածր ուժգնության վրա։ Երբ այն սկսի պնդանալ, ավելացրեք հարիչի արագությունը և ավելացրեք շաքարի փոշին։ Եվս 2-3 րոպե հարեք, բայց նայեք, որ զանգվածը կարագի չվերածվի։ Հարած սերուցքին ավելացրեք կաթնաշոռը, թեթև խառնեք և ավելացրեք ժելատինը։

6. Առանձին տարրայի մեջ դրեք 4 ճ.գ. կրեմը, որպեսզի հետո դրանով ծածկեք երկրորդ շերտը։

7. Հավաքում ենք տորթը։ Բիսկվիտի վերևի մասը կտրում ենք և բիսկվիթը երկու մասի ենք բաժանում։ Իրարից բաժանվող ձևամանի մեջ պերգամենտի թուղթ ենք փռում, յուղաթղթով ծածկում ենք նաև ամանի կողային մասերը։

8. Կիսում ենք ելակները։ Ձևամանի մեջ դնում ենք խմորի առաջին շերտը, օշարակով ցողում ենք,կողքերից ելակներ ենք դնում, հետո կրեմն ենք լցնում։ Մեջտեղում ելակ, վրայից նորից կրեմ։

9. Դնում ենք երկրորդ շերտը, կրկի ցողում ենք օշարակով, վրայից լցնում ենք կրեմը, որ նախօրոք կողքի էինք դրել։

10. Տորթը մի քանի ժամով դնում ենք սառնարանը։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Չգործածվող հայերեն բառեր ու ծիծաղելի թարգմանություններ
Ավելի արդյունավետ միջոց նույնիսկ դեղատանը չես գտնի. ոջիլների և անիծների դեմ գերհզոր միջոց
Մինուս 9 կգ՝ 1 ամսում. Ինչպես բարելավել նյութափոխանակությունը և նիհարել չիայի սերմերի օգնությամբ
Եթե Ձեր լեզուն այսպիսի տեսք ունի, ապա շտապ դիմեք բժշկի
10 հոգեկան հիվանդություններ, որոնք քողարկվում են բնավորության սովորական գծերի տակ
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
7 տրամաբանական հարցեր, որոնց պատասխանները միայն երեխաներն են գտնում
Ինչպես դեմքի ձևին համապատասխան ճիշտ սանրվածք ընտրել
Ասպիրինով դեմքի դիմակների 7 բաղադրատոմս

Վերջին լուրեր

Սուպեր Սաքո. ամերիկյան շոուշուկայի ռեփեր հայը չի զիջում մրցունակությամբ. տեսահոլովակի պրեմիերա
10 տարածված սխալ, որ անում ենք լոգանք ընդունելիս
Արագ և համեղ բազուկով աղցան․ պատրաստվում է 20 րոպեում
Հարավային Ամերիկայում նոր կենդանատեսակ է հայտնաբերվել
Չինաստանում հայտնաբերվել են հին հայելիներ՝ հանգուցյալներին հանդերձյալ աշխարհ ուղեկցելու համար
Մազերի երկարությունը բացահայտում է կնոջ բնավորության գաղտնիքները․ ինչ սանրվածք եք կրում դուք
Մոռացեք հազի մասին. մանրացրեք բանանը և ավելացրեք այս 2 բաղադրիչը…
«Ինչո՞ւ պետք է մնամ Հայաստանում և հանդուրժեմ ինձ հալածող հայերի պահվածքը». Մագան՝ Տիկ-տոկի թրենդի համար մազերը ներկելու ու փիրսինգ անելու, վատ մեկնաբանությունների և երկիրը լքելու ցանկության մասին
Մենք գալիս ենք Հայաստան. «Լադանիվա» խումբն առաջին անգամ հանդես կգա Երևանում