Դու հաստատ ՍԱ չես խմի… հայտնի խոհարարը բացահայտեց գաղտնիքը

«Սուրճի և թեյի միջև ընտրելու դեպքում ես միանշանակ երկրորդը կընտրեմ»,- նշում է միլիոնների սիրելի հայտնի հեռուստատեսային խոհարար Բորիս Բուրդան:

Սև, թե կանաչ՝ կախված է տրամադրությունից:

EnterTrain-ը ներկայացնում է Բորիս Բուրդայի պարզ խորհուրդները, որոնց հետևելով՝ թեյախմության իսկական փորձագետ կդառնաս:

 

 

Ինչպես ճիշտ թեյ պատրաստել

1. Ջուրը երկրորդ անգամ մի եռացրեք:

Կրկնակի եռացած ջուրը ոչ թե ջուր է, այլ խաշած միկրոբներով ապուր:

2. Թեյնիկը մի փաթաթիր

Եթե շատ ես փտած խոտ ուզում, ավելի լավ է՝ ամառանոց գնա:

3. Եփուկը կրկնակի մի օգտագործիր

Արևելքում համոզված են, որ թարմ թեյը դեղ է, իսկ հինը՝ թույն:

4. Թեյը գրագետ պահիր

Մետաղական տարայում թեյը թթվում է, պլաստմասսայե ամանի մեջ խոնավանում է, իսկ պոլիէթիլենայինի մեջ խեղդվում է: Ապակե կամ կերամիկական տարան խցանով լավագույն տարբերակն է: Այդպիսի տարայի մեջ թեյը կողմնակի հոտեր չի ներծծի

5. Եռացած ջրով մի բացեք:

Թունդ եփուկը եռացած ջրով մի բացեք: Այն չէ…

6. «Ոչ» մետաղական թեյնիկներին:

Մետաղական նրբահամը թեյի համար շատ վատ է: Իդեալական տարբերակը թրծված ապակին կամ էմալապատ թեյնիկն է: Իսկ չժանգոտվող պողպատը՝ ծայրահեղ դեպքում:

7. «Մետաղական քամիչներին ևս «ոչ»:

Այս կանոնի սկզբունքը նույնն, է ինչ մետաղական թեյնիկների կանոնը: Ավելի լավ է՝ պլաստմասսե քամիչ օգտագործել:

8. Թեյը մի եռացրու

Պատրաստի թեյը կրակի վրա չդնես նույնիսկ մեկ վայրկյան:

Ահա թեյախմության մի քանի ոսկե կանոն, որոնք պահպանելով՝ միշտ առավելագույն օգուտ կստանաս սիրելի ըմպելիքից:

1. Գաղտնիք չէ, որ թեյը կարող է ինչպես հանգստացնել, այնպես էլ՝ գրգռել: Պետք է իմանաս, որ թեյի հանգստացնող ազդեցությունն առաջանում է պատրաստումից 2 րոպե անց, գրգռողը՝ 5 րոպե անց: Իսկ 6 րոպե անց թեյը վերածվում է թեթև բույրով փափուկ ըմպելիքի:

2. Թեյի օգտակար հատկություններն ի հայտ են գալիս պատրաստելուց միայն 15 րոպե անց, իսկ 7-8 ժամ անց թեյը վերածվում է իսկական թույնի:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Ամենակարդացված

Մինուս 9 կգ՝ 1 ամսում. Ինչպես բարելավել նյութափոխանակությունը և նիհարել չիայի սերմերի օգնությամբ
ՍԱ իմանալուց հետո այլևս երբեք ընկույզի միջնապատերը դեն չեք նետի
Եթե Ձեր լեզուն այսպիսի տեսք ունի, ապա շտապ դիմեք բժշկի
Մազերի երկարությունը բացահայտում է կնոջ բնավորության գաղտնիքները․ ինչ սանրվածք եք կրում դուք
10 տարածված սխալ, որ անում ենք լոգանք ընդունելիս
Չգործածվող հայերեն բառեր ու ծիծաղելի թարգմանություններ
Մոռացեք հազի մասին. մանրացրեք բանանը և ավելացրեք այս 2 բաղադրիչը…
Ուշադրություն՝ խիտ արյուն. թաքնված սպառնալիք, որին ենթակա է յուրաքանչյուրը
Որքան պետք է լինի մարմնի իդեալական քաշը՝ կանանց և տղամարդկանց համար

Վերջին լուրեր

10 տարածված սխալ, որ անում ենք լոգանք ընդունելիս
Արագ և համեղ բազուկով աղցան․ պատրաստվում է 20 րոպեում
Հարավային Ամերիկայում նոր կենդանատեսակ է հայտնաբերվել
Չինաստանում հայտնաբերվել են հին հայելիներ՝ հանգուցյալներին հանդերձյալ աշխարհ ուղեկցելու համար
Մազերի երկարությունը բացահայտում է կնոջ բնավորության գաղտնիքները․ ինչ սանրվածք եք կրում դուք
Մոռացեք հազի մասին. մանրացրեք բանանը և ավելացրեք այս 2 բաղադրիչը…
«Ինչո՞ւ պետք է մնամ Հայաստանում և հանդուրժեմ ինձ հալածող հայերի պահվածքը». Մագան՝ Տիկ-տոկի թրենդի համար մազերը ներկելու ու փիրսինգ անելու, վատ մեկնաբանությունների և երկիրը լքելու ցանկության մասին
Մենք գալիս ենք Հայաստան. «Լադանիվա» խումբն առաջին անգամ հանդես կգա Երևանում
Դուք մայիսի՞ն եք ծնվել. ահա, թե ինչ է դա նշանակում